Over ons

Van passie tot professie

Luchtfilmproducties is het Nederlandse drone bedrijf uit Hilversum. Geboren vanuit een passie voor film en drones zijn wij in 2015 gestart met het aanbieden van onze diensten. Vele mooie producties verder, zijn wij inmiddels gespecialiseerd in complexe en hoogwaardige cinematische drone opnames voor een breed scala aan toepassingen. Zo staan wij regelmatig op (grote) filmsets, maken we droneopnames voor series, documentaires, tv-programma’s, commercials maar ook voor bedrijfspromotie en live events. Dagelijks realiseren wij de mooiste opnames voor toffe projecten in opdracht van veel verschillende klanten. Onze opdrachtgevers zijn heel divers, van (grote) bedrijven, productiemaatschappijen, filmmakers tot non profit organisaties en overheidsinstellingen. Luchtfilmproducties werkt uitsluitend met ervaren professionals, wij geloven in het begrijpen van jouw unieke visie en het op maat maken van oplossingen die aan jouw specifieke eisen voldoen. Dit resulteert in niet zomaar drone opnames maar verbluffende cinematografische beelden met oog voor detail. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de klant om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan alle verwachtingen voldoet. Luchtfilmproducties staat voor innovatie in luchtopnames. We verkennen voortdurend nieuwe mogelijkheden en technieken en beschikken altijd over de nieuwste drones.

Dual operator (dual ops) drone besturing

Wij vliegen bijna al onze opdrachten Dual-Ops. Hierbij is de Piloot verantwoordelijk voor het vliegen van de drone en de camera operator verantwoordelijk is voor het bedienen van de camera. De grote voordelen van dual ops drone-besturing:

  1. Meer Precieze Opnamen: De piloot kan zich volledig concentreren op het veilig vliegen van een voor het beeld optimale vliegroute, terwijl de cameraman zich richt op het vastleggen van cinematische beelden. Dit resulteert in vloeiendere en hoogwaardige opnames.
  2. Veiligheid: De piloot kan zich concentreren op het vermijden van obstakels en het handhaven van een veilige vliegroute, terwijl de cameraman alle aandacht kan richten op het kadreren en vastleggen van het gewenste beeld. Dit vermindert het risico op ongevallen.
  3. Efficiëntie: Het verdelen van taken maakt het proces efficiënter. De piloot kan snel reageren op veranderingen in het vliegtraject, terwijl de cameraman zich richt op het creëren van visueel aantrekkelijke opnamen.
  4. Creatieve Flexibiliteit: Dual ops-configuraties bieden meer creatieve flexibiliteit. De cameraman kan zich concentreren op het artistieke aspect van de opnames, terwijl de piloot de technische aspecten van het vliegen beheert.
  5. Meer Controle over de Camera: De cameraman kan de camera soepel pannen, kantelen en zoomen zonder zich zorgen te hoeven maken over het besturen van de drone. Dit resulteert in beter gestabiliseerde beelden en dus een strakker resultaat.
  6. Focus Pull: Aan deze configuratie is vrij eenvoudig nog een 3e persoon te koppelen, de Focuspuller. Zo kunnen er creatieve keuzes gemaakt worden welk onderwerp van de opnames scherp moeten zijn. Zo houdt ieder teamlid zich bezig met zijn eigen expertise.

Dual ops-besturing biedt aanzienlijke voordelen, onze drone teams werken al heel lang samen waardoor zij feilloos op elkaar ingespeeld zijn. Met het beste resultaat tot gevolg.

Wil je meer weten, neem gerust contact met ons op.

Europees gecertificeerd

Luchtfilmproducties werkt onder zijn eigen door ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) afgegeven EASA Specific Autorisatie (NLD-OA-122/02G).
Dit betekend dat er voor ons eigenlijk geen restricties zijn waar wij kunnen vliegen en onze opnames kunnen maken waar veel andere drone bedrijven dit niet kunnen.
Of het nu in hartje Amsterdam is of het Rotterdams Havengebied, dichtbij vliegvelden als Schiphol, filmsets met acteurs, opnames in de Nacht, boven bebouwing, nagenoeg alles is mogelijk.

Al onze piloten zijn opgeleid volgens de laatste EASA richtlijnen en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en techniek.

Gideon de Vries

Camera Operator - Drone Tech

Gideon heeft heel veel ervaring met de grote cinema camera's, hij heeft op al heel veel filmsets gestaan als 2nd AC of Movi operator. etc.

Chris Reichgelt

Camera Operator

Chris is al jaren actief als cameraman, zowel op het gebied van ENG als meercamera. Tijdens de opkomst van drones is hij zelf ook gaan vliegen en heeft hij ontdekt dat het maken van beelden vanuit de lucht een waardevolle toevoeging is aan zijn cameracarrière. Door zijn kennis van wat een drone kan, gecombineerd met zijn talent als cameraman, levert hij niets minder dan perfecte beelden op. Daarom is Chris een van de vaste camera operators bij Luchtfilmproducties.

Joep Janssen

Camera Operator - Drone Piloot

Joep is momenteel aan het afstuderen aan de HKU, creativiteit zit dan ook in zijn DNA. Doordat hij in zijn jonge jaren veel heeft gegamed bezit hij een uitzonderlijk stick gevoel. Gecombineerd met zijn creativiteit levert dat altijd mooie plaatjes op. Steeds vaker is hij ook te vinden de sticks als piloot. Zijn gevoel voor camera gecombineerd met zijn vliegkunsten zijn een garantie voor de beste opnames.

Wendel Nooren

Camera Operator - Drone Pilot

Wendel Nooren is al meer dan 20 jaar actief in de media wereld. Eerst in de rol van geluidstechnicus en hij is later doorgegroeid als drone piloot en operator. Hij maakt luchtopnames in binnen- en buitenland bij producties als; Wie is de Mol?, Special Forces Vips of concerten van o.a. Coldplay. Luchtfilmproducties werkt veel samen met Wendel als camera operator.

Frans Janssen

Drone piloot

Frans heeft op zijn 50e besloten dat het tijd werd voor iets anders. Wegens liefde voor Film en drones was de meest logische stap om Luchtfilmproducties te starten, maar dan wel met de meest uitgebreide vergunningen die er mogelijk zijn. Nu vliegt hij bijna dagelijks voor de meest uiteenlopende producties en verzorgt daarnaast dat alle vluchten worden voorbereid en afgestemd en alle vergunningen up to date blijven.

Overleg met een
drone-expert

Even bellen? Wat gedachten uitwisselen? Wij helpen je graag!

Vraag een
offerte op

Een concrete vraag? Laat ons het weten en we doen met plezier offerte.